Nálunk járt Claudia Cardinale

claudia

Több híresség mellett az európai filmművészet egyik legnagyobb dívája, Claudia Cardinale is ellátogatott Egerbe az első Egri Klasszikus Film Maraton alkalmából, melyet szeptember 7-11. között rendeztek meg városunkban.Örülünk annak, hogy vendégül láthattuk őt a Fúzióban.

 

Bővebben: Nálunk járt Claudia Cardinale

Titi 2016 a Top 100-ban

titibikaTiti Bikavér 2016 borunkat beválasztották idén a Top 100 legjobb magyar bora közé. Ne csak csodáljuk, igyuk is a Magyar borokat!  Ez volt ebben az évben a koncepciója a Top 100 magyar bor összeállításának. Olyan borokat néztek, amik pincészetek kereskedelmi tételei.

Bővebben: Titi 2016 a Top 100-ban

Szüret 2018

szuret2018Idén augusztus 22-én kezdtük a szüretet. Sosem volt korábban jellemző ennyire korai kezdés. A szeptemberi jó idő kedvez nekünk a munkában, így ütemesen tudunk haladni. Szüreti gondolatok Gál Tibor tollából. 

Bővebben: Szüret 2018

Felkészültünk a korai szüretre

szuretA héten megkezdtük a 2018-as szüretet. Az előző hetekben az ültetvényeken az utolsó simítások zajlottak szüret előtt. Fűvágás, hogy amennyiben esik az eső később, ne legyenek sárosak a ládák és könnyen tudjunk közlekedni.

Bővebben: Felkészültünk a korai szüretre

Júliusi helyzetjelentés Tititől

szoloJúlius derekán Tiborral beszélgettünk a szőlőben zajló munkákról, arról, hogy milyen munkák vannak soron a pincében és természetesen szóba került a Gál Tibor Pincészet új címkéinek bevezetésének visszhangja illetve a nemrégiben kis szakmai körben tartott Gál Tibor "Akkor és Most " kóstoló konklúziója. 

Bővebben: Júliusi helyzetjelentés Tititől

Megnyílt a Gál Tibor Doboz

dobozMegnyílt  Gál Tibor Doboz, Egerben a Szépasszonyvölgyben! Az ország legnagyobb boros negyedében.Célunk, hogy mi is erősítsük a völgyet márka képviseletünkkel. 

Bővebben: Megnyílt a Gál Tibor Doboz

Gál Tibor Doboz - mesélj róla egy kicsit!

dobozIdén Június elején nyílik a Gál Tibor Doboz, ami a Gál Tibor Pincészet reprezentációs helye lesz a dinamikusan fejlődő Szépasszonyvölgyben.

Bővebben: Gál Tibor Doboz - mesélj róla egy kicsit!

Miért ilyen fajták, miért ez az irány?

sikhegyBlog sorozatunkat és beszélgetésünket folytatjuk Titivel. Ebben az évben ünnepli a Gál Tibor Pincészet 25. szülinapját, érdekes egy pincészet esetében , hogy mennyivel másképp gondolkodik két generáció. Tisztul  a Gál Tibor portfólió, egyértelműbbek a fajták. Miért ez az irány? 

Bővebben: Miért ilyen fajták, miért ez az irány?

Titi 2016 Jamie Goodie értékelése alapján

titiMég márciusban került ki a Titi 2016 Angliába, ahol most májusban Jamie Goodie kóstolta és jellemezte a bort. 

Bővebben: Titi 2016 Jamie Goodie értékelése alapján

Egy izgalmas bor, sok izgalmas kérdés

tibor "Azt gondolom, hogy a Gál Tibor Pincészet 25 évig váratott arra, hogy egy erős szimbolikus csúcsmárkát hozzon létre. Az elmúlt években sokszor képzeltünk el sokféle bort a csúcson. A Gál Tibor Pincészet jelenleg 5 dűlőben gazdálkodik, ezek közül mi a Síkhegyet tartjuk olyan állapotúnak, amiből jelenleg a legjobban tudunk bemutatkozni." (Gál Tibor)

Bővebben: Egy izgalmas bor, sok izgalmas kérdés

Új címkevilág

fuzioujcimkeIdén 25 éves a Gál Tibor Pincészet, sok szempontból egy fordulóponthoz értünk. Sok olyan dolog van az életünkben, amitől ezentúl meg fogunk válni, mert nem tartjuk tovább iránynak. Azonban sok olyan tudatos lépés is történik életünkben, amiről azt gondoljuk, hogy az egyértelműbb kommunikáció része.

Bővebben: Új címkevilág

Síkhegy 2015

Síkhegy 2015- Új irány az életünkben.

Régi álmunk vált valóra, hogy elkészült az első Síkhegy dűlőszelekció. A termőhelyre fókuszálva, egy kiváló évjárat boraként született meg a Sikhegy 2015. 

Bővebben: Síkhegy 2015

Nyílik a Gál Tibor Doboz

dobozIdén megnyitja kapuit a Gál Tibor DOBOZ, a pincészetünk legújabb kortárs vendéglátóhelye a Szépasszony völgyben.

Bővebben: Nyílik a Gál Tibor Doboz

25 éves a pincészet

titizsombor25 éves a Gál Tibor Pincészet.  Ami önmagában nem eredmény, de büszkék vagyunk rá, hogy úgy érezzük, hogy jó az irány, amit képviselünk. Törekszünk tudatosan organikusan művelni, természetes borokat készíteni és a dűlőkre koncentrálni.

Bővebben: 25 éves a pincészet

Decemberi hála

titi24Sosem lehet elégszer megköszönni az évet, és hálásnak lenni mindazért a szeretetért sikerért, amit kapunk és örülünk, hogy mi is adhatunk.

Bővebben: Decemberi hála

Szüreti jelentés

szüreti jelentésAugusztus 8-án kezdtük idén a szüretünket, korábban, mint a tavalyi évben. Az eddigi tapasztalataink alapján 2017-es év rendkívül komoly, hosszú távú évjáratnak mutatkozik. Bár alacsonyabb a termésátlag, mint az elmúlt 3 évben, de nagyon magas az induló cukor és alkohol tartalom is koncentrált.

Bővebben: Szüreti jelentés

Síkhegy vacsora

sikhegyA Gál Tibor Pincészet már régóta hisz a Síkhegy dűlő adottságaiban. Közel 25 éves munkánk során sosem vontuk kérdőre ennek dűlőnek az értékét és a képességét. Tökéletes fekvése, talajadottsága és klímája lehetővé teszi az igazán elegáns borok készítését erről a területről.

 

 

Bővebben: Síkhegy vacsora

Május eleji helyzetjelentés Tititől

Titivel időről időre mi is megejtünk egy kávét és ilyenkor sok minden megvitatunk. 

 

 

Bővebben: Május eleji helyzetjelentés Tititől

Varkoly Ádámmal beszélgettünk

 varkolyVarkoly Ádám február végén vehette át a Gál Tibor Emlékdíjat. Ennek kapcsán mi egyből lecsaptunk rá, és meghívtuk az áprilisi Fúzió Szerdára. Szerettünk volna előtte is beszélgetni vele, hogy hogyan élte meg mindezt.

Bővebben: Varkoly Ádámmal beszélgettünk

Február végi beszélgetés Titivel

tititikocsiAnnak ellenére, hogy Titivel folyamatosan együtt dolgozunk, bizony még nekem is elég nehéz elcsípni őt. Most szerencsémre sikerült kifaggatnom.Arról kérdeztem, hogy milyennek látta a telet, milyen munkák zajlanak pincében, szőlőben, és mit tervez tavaszra...

Bővebben: Február végi beszélgetés Titivel

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.