Új címkevilág

fuzioujcimkeIdén 25 éves a Gál Tibor Pincészet, sok szempontból egy fordulóponthoz értünk. Sok olyan dolog van az életünkben, amitől ezentúl meg fogunk válni, mert nem tartjuk tovább iránynak. Azonban sok olyan tudatos lépés is történik életünkben, amiről azt gondoljuk, hogy az egyértelműbb kommunikáció része.

Bővebben: Új címkevilág

Síkhegy 2015

Síkhegy 2015- Új irány az életünkben.

Régi álmunk vált valóra, hogy elkészült az első Síkhegy dűlőszelekció. A termőhelyre fókuszálva, egy kiváló évjárat boraként született meg a Sikhegy 2015. sikhegy

Bővebben: Síkhegy 2015

Nyílik a Gál Tibor Doboz

dobozIdén megnyitja kapuit a Gál Tibor DOBOZ, a pincészetünk legújabb kortárs vendéglátóhelye a Szépasszony völgyben.

Bővebben: Nyílik a Gál Tibor Doboz

25 éves a pincészet

titizsombor25 éves a Gál Tibor Pincészet.  Ami önmagában nem eredmény, de büszkék vagyunk rá, hogy úgy érezzük, hogy jó az irány, amit képviselünk. Törekszünk tudatosan organikusan művelni, természetes borokat készíteni és a dűlőkre koncentrálni.

Bővebben: 25 éves a pincészet

Decemberi hála

titi24Sosem lehet elégszer megköszönni az évet, és hálásnak lenni mindazért a szeretetért sikerért, amit kapunk és örülünk, hogy mi is adhatunk.

Bővebben: Decemberi hála

Szüreti jelentés

szüreti jelentésAugusztus 8-án kezdtük idén a szüretünket, korábban, mint a tavalyi évben. Az eddigi tapasztalataink alapján 2017-es év rendkívül komoly, hosszú távú évjáratnak mutatkozik. Bár alacsonyabb a termésátlag, mint az elmúlt 3 évben, de nagyon magas az induló cukor és alkohol tartalom is koncentrált.

Bővebben: Szüreti jelentés

Síkhegy vacsora

sikhegyA Gál Tibor Pincészet már régóta hisz a Síkhegy dűlő adottságaiban. Közel 25 éves munkánk során sosem vontuk kérdőre ennek dűlőnek az értékét és a képességét. Tökéletes fekvése, talajadottsága és klímája lehetővé teszi az igazán elegáns borok készítését erről a területről.

 

 

Bővebben: Síkhegy vacsora

Május eleji helyzetjelentés Tititől

Titivel időről időre mi is megejtünk egy kávét és ilyenkor sok minden megvitatunk. 

 

 

Bővebben: Május eleji helyzetjelentés Tititől

Varkoly Ádámmal beszélgettünk

 varkolyVarkoly Ádám február végén vehette át a Gál Tibor Emlékdíjat. Ennek kapcsán mi egyből lecsaptunk rá, és meghívtuk az áprilisi Fúzió Szerdára. Szerettünk volna előtte is beszélgetni vele, hogy hogyan élte meg mindezt.

Bővebben: Varkoly Ádámmal beszélgettünk

Február végi beszélgetés Titivel

tititikocsiAnnak ellenére, hogy Titivel folyamatosan együtt dolgozunk, bizony még nekem is elég nehéz elcsípni őt. Most szerencsémre sikerült kifaggatnom.Arról kérdeztem, hogy milyennek látta a telet, milyen munkák zajlanak pincében, szőlőben, és mit tervez tavaszra...

Bővebben: Február végi beszélgetés Titivel

Hónap bora-Hónap vendége

konyaHónap bora - Hónap vendége - Dr. Kónya Tamás

Az idei évben szeretnénk bemutatni több törzsvendégünket, akik nagyon kedvesek számunkra.

Az első főhősünk Dr. Kónya Tamás - egri ügyvéd, aki szívesen tér be hozzánk. Többek között ezért választottuk őt a hónap vendégének.  Illetve hitelesen képviselheti a hónap borát is, mert az egyik kedvenc bora a Kadarka. Legalábbis a pincérgép szerint! :)

Bővebben: Hónap bora-Hónap vendége

Gondolatok a Gál Tibor Emlékdíjról

galtibor…Apa vajon kinek adná a díjat? …

Azt tudom, hogy ő nem csak elismerve volt, de elismerte a körülötte lévő és a környezetében dolgozó embereket is, kezdve a legfiatalabb pincemunkástól a legjobb borászokig, tulajdonosokig. Önmagában véve szerintem már az is nagydolog, hogy a borászok méltatják egymást, és egymás mellett kampányolnak. Baromi jó érzés látni azt, hogy megmozgatja az embereket, hogy megtiszteltetés számukra a jelölés is.

Bővebben: Gondolatok a Gál Tibor Emlékdíjról

Új év, új tervek

szoloMindig is irigyeltem azokat , akik egyből papírra tudják vetni gondolataikat, akiknek az év eleje, év végi beszámolóval  kezdődik, hogy újra felelevenítsék az elmúlt évet, hogy inspirálni tudják, a következőt.

Bővebben: Új év, új tervek

Legnagyobb karácsonyi ajándék

titigyerekMegszületett III. Gál Tibor , azaz a 3. generációs utánpótlás !

Bizony, bizony óriás boldogság, 10 nappal hamarabb a vártnál, megszületett kis Titi!Így ő lett a mi legcsodálatosabb karácsonyi ajándékunk! :)

Pici-anya-apa jól van. Apja szerint a következő szüreten már remélhetőleg ő is besegít!;)

Bővebben: Legnagyobb karácsonyi ajándék

Novemberi rövid helyzetjelentés

novemberi hajtasKevesebb idő volt most írni, hiszen sokszor, amikor ihlet van, idő nincs, vagy fordítva.

Bővebben: Novemberi rövid helyzetjelentés

Szüret vége

 

szuret vegeBefejeződött a 2016-os szüretünk, így November első hetében. Minden feldolgozva, a pincében erjedésben van.

Sokkal hosszabb volt a szüretünk a vártnál, kicsit ki is merültünk a sok éjszakázásban, de jelentjük minden rendben. Összességében jó évjáratról beszélünk. Szép mustfokok, szép egészséges bogyók.

Bővebben: Szüret vége

Szüretünk első napjai

szuret20162016 első szüreti napja szeptember 8.

"Nagyon régen kezdtünk ilyen későn szüretelni, de nem bánjuk, csodás évjáratnak ígérkezik."

Bővebben: Szüretünk első napjai

Oroszlán az oroszlánról

 

annaand meNem is olyan rég, arra kértem Annát, hogy írjon már egy pár sort apáról.Anna általában semmilyen feladatot nem vesz komolyan, de ezt mégis !Aranyos írás Anna tollából.

Bővebben: Oroszlán az oroszlánról

Örökség egy lány szemével

Feltöltés alatt...

Gromon Tamás a hónap embere

gromonGromon Tamás 23 éve dolgozik a Gál Tibor Pincészetben. Még apával kezdte a munkákat, és mint egy kapocs, ő adta tovább ifj. Gál Tibornak a megkezdett folyamatokat. Vele beszélgettünk gyökerekről, jelenről, jövőképről.

Bővebben: Gromon Tamás a hónap embere

Elmúltál már 18 éves?