Megjelent a Grand Rosé 2018

grand roseValami mást akartunk, ki akartunk tűnni, ezért konzervatív módon álltunk a borkészítéshez, Így nem az volt a célunk, hogy hogyan legyen minél kedvesebb, behízelgőbb, epresebb, málnásabb, szén-dioxidosabb, hanem hogy hogyan tudunk egy nevünkhöz méltó bort készíteni.

Bővebben: Megjelent a Grand Rosé 2018

Családi beszélgetés- zajló munkák a szőlőben

telepítes

 Elérkezett a június, amit nagyon vártunk már. Hosszú májusi esőzések után berobbant a meleg, örömmel töltött el bennünket a napfény. Aztán túlélve az első kánikulát, igyekszünk, hogy befejezzük a telepítést és el tudjuk kezdeni a zöld munkát.

Beszélgetés a családban.

Bővebben: Családi beszélgetés- zajló munkák a szőlőben

Telepítés a Síkhegyen

telepitesPincészetünk 2003-ban telepített utoljára, így mostani 2019-es telepítésünkre elegendő idő volt, hogy átgondoljuk. Sokáig azért sem telepítettünk, mert nem tudtuk, hogy melyik fajta lenne az, amit növelnünk kellene.

Utoljára 2003-ban telepítettünk. 

Bővebben: Telepítés a Síkhegyen

2019-ben is Doboz

doboznyitoEgy évvel ezelőtt nyitottuk kis ékszerdobozunk a Szépasszony-völgyben. Mivel szezonális létesítményről van szó, így télre egy picit elaltattuk, így ebben az évben újult erővel nyitjuk újra, hogy erősítse a megújuló bornegyed hírét. 

Bővebben: 2019-ben is Doboz

Síkhegy Bikavér 2016 előjegyzés

sikhegySíkhegy Bikavér 2016- új irány az életünkben.

Régi álmunk vált valóra tavalyi évben, hogy elkészült az első Síkhegy dűlőszelekció. A termőhelyre fókuszálva, egy kiváló évjárat boraként született meg a Síkhegy 2015. Most ezt követi a Síkhegy Bikavér 2016, ami talán még mélyebb, mint elődje. 

Bővebben: Síkhegy Bikavér 2016 előjegyzés

Fúzió vertikális

fuzioooEgy negyedévszázados pincészet életében, nincs is annál szebb, mint mikor megkóstoljuk az eddigi portfóliót. 

A tavaszi WINESHOW-n MasterClass keretén belül alkalom nyílik rá, hogy megkóstoljuk az eddig elkészített Fúzió tételeket. 

Bővebben: Fúzió vertikális

Vincze Béla Világa

vinczebelaTelt házzal, szuper hangulatban telt a Vincze Béla világa Fúzió Szerdánk, ahol a örömünkre olyan borokat kóstolhattunk meg, mint Vincze Béla Arcanum válogatása, Bio Syrah. Megtudtuk, hogy milyen adottságokkal rendelkezik a Mész-hegy, milyen lehetőségei vannak a Bordeuxi- fajtáknak. Kalandoztunk Ausztráliában és a Syrah-k világában.

Bővebben: Vincze Béla Világa

Titi a Borászok Borászai között

boraszok logóBüszkék vagyunk, hiszen Ifj. Gál Tibort is a Borászok Borásza díjra jelölték 2019-ben. A jelöltek először egy szakmai kóstolón vesznek részt, onnan kerülnek a ki a döntősök. Szurkolunk Tibornak az egész Pincészet nevében!

Bővebben: Titi a Borászok Borászai között

2019 Február - Metszés vége

támrendszer
A közelmúltban végeztünk a metszéssel, idén, átállási évben vagyunk, mert egy új technikát, a Simont & Sirch féle technikát próbáljuk átültetni a saját ültetvényeinkre, valamint a rövid csapos metszésről egységesen állunk át rövid szálvesszős metszésre.

Bővebben: 2019 Február - Metszés vége

Apa a Pinot Noirban hitt, én a Bikavérben

titiGyermekként a családom mindig így hívott, és úgy tűnik a borkedvelők is átvették.:). Apa balesete után mindenáron folytatni szerettem volna az örökségét, pontosan ugyanúgy, ahogy ő csinálta! Ezért a 2004-es évjáratból elkészítettem életem első Pinot Noirját, melyet már a saját nevemmel hoztunk forgalomba Titi Pinot-ként.

Bővebben: Apa a Pinot Noirban hitt, én a Bikavérben

Simonit metszésmódot tanulmányozva

metszésMarco Simonit és csapata metszésmódját tanulmányozzuk egy ideje, amely nagyon innovatív és könnyen kivitelezhető, de azért néhány jelenlegi tőkénknél fejtörést okoz az "átállás".

Bővebben: Simonit metszésmódot tanulmányozva

Nálunk járt a Junibor

juniborVasárnap és hétfőn Egerben jártak a Junibor tagjai, itt tartották éves közgyűlésüket. Azért is fontos számukra az esemény, mert idén ünnepelték 10. évfordulójukat és anno itt Egerben alakultak meg. A Gál Tibor Pincészetben pedig utoljára 5 éve jártak, amikor a Fúzió építése éppen csak elkezdődött.

Bővebben: Nálunk járt a Junibor

Ilyen volt a Gál Tibor Wine Show

wineshowNem várt várakozás előzte meg az első Gál Tibor Wine Show-t, amit Novemberben tartottunk Pincészetünk vendéglátó helyén a Gál Tibor Fúzióban.

Bővebben: Ilyen volt a Gál Tibor Wine Show

Októberi helyzetjelentés

szuret2018Idén a valaha volt legkorábban kezdett és végződött szüretünk. Elégedettek vagyunk, végig jó idő volt, jó ütemben sikerült szüretelni. Tartalmas, koncentrált, és elegáns borok évjárata ez.

Több újdonság is készül az idei évben, így megint izgalmas kihívásoknak nézünk elébe.

Bővebben: Októberi helyzetjelentés

Nálunk járt Claudia Cardinale

claudia

Több híresség mellett az európai filmművészet egyik legnagyobb dívája, Claudia Cardinale is ellátogatott Egerbe az első Egri Klasszikus Film Maraton alkalmából, melyet szeptember 7-11. között rendeztek meg városunkban.Örülünk annak, hogy vendégül láthattuk őt a Fúzióban.

 

Bővebben: Nálunk járt Claudia Cardinale

Titi 2016 a Top 100-ban

titibikaTiti Bikavér 2016 borunkat beválasztották idén a Top 100 legjobb magyar bora közé. Ne csak csodáljuk, igyuk is a Magyar borokat!  Ez volt ebben az évben a koncepciója a Top 100 magyar bor összeállításának. Olyan borokat néztek, amik pincészetek kereskedelmi tételei.

Bővebben: Titi 2016 a Top 100-ban

Szüret 2018

szuret2018Idén augusztus 22-én kezdtük a szüretet. Sosem volt korábban jellemző ennyire korai kezdés. A szeptemberi jó idő kedvez nekünk a munkában, így ütemesen tudunk haladni. Szüreti gondolatok Gál Tibor tollából. 

Bővebben: Szüret 2018

Felkészültünk a korai szüretre

szuretA héten megkezdtük a 2018-as szüretet. Az előző hetekben az ültetvényeken az utolsó simítások zajlottak szüret előtt. Fűvágás, hogy amennyiben esik az eső később, ne legyenek sárosak a ládák és könnyen tudjunk közlekedni.

Bővebben: Felkészültünk a korai szüretre

Júliusi helyzetjelentés Tititől

szoloJúlius derekán Tiborral beszélgettünk a szőlőben zajló munkákról, arról, hogy milyen munkák vannak soron a pincében és természetesen szóba került a Gál Tibor Pincészet új címkéinek bevezetésének visszhangja illetve a nemrégiben kis szakmai körben tartott Gál Tibor "Akkor és Most " kóstoló konklúziója. 

Bővebben: Júliusi helyzetjelentés Tititől

Megnyílt a Gál Tibor Doboz

dobozMegnyílt  Gál Tibor Doboz, Egerben a Szépasszonyvölgyben! Az ország legnagyobb boros negyedében.Célunk, hogy mi is erősítsük a völgyet márka képviseletünkkel. 

Bővebben: Megnyílt a Gál Tibor Doboz

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.