Síkhegy 2015

 

sikhegy Síkhegy 2015- Új irány az életünkben.

Régi álmunk vált valóra, hogy elkészült az első Síkhegy dűlőszelekció. A termőhelyre fókuszálva, egy kiváló évjárat boraként született meg a Sikhegy 2015. 

Eddig is hittünk a dűlőinkben, a termőhelyeink értékeiben, azonban eddig csak a Pinot Noir volt dűlősen kiemelve. Ezentúl sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a dűlőszelekcióra, amit házasításban képzelünk el.

Ez a bor az első Fecske, eddigi életünk legizgalmasabb és legelegánsabb bora.

A Síkhegy területünk értékeit már régóta tanulmányozzuk. Délkeleti fekvésű, így korán reggel gyorsan kiszárítja a napfény és a délutáni kánikula és a magas UV már nem bántja a szőlőket, ezáltal a borok finomak, gyümölcsösek, elegánsak lesznek.

Talaja: agyagmárga, tufás homokkő, kavicsos rétegekkel. Ez egy nagyon jó víz háztartású talaj az agyagnak köszönhetően, ezért a szőlő egész évben megfelelő mennyiségű vízhez jut, a riolit tufa pedig egy rendkívül minerális, ásványos jelleget kölcsönöz a bornak

Ez lesz az első terület, ahol elindul az organikus művelésre az átállás, bevetjük különböző magkeverékekkel, hogy megállítsuk az eróziót és minél tápanyag dúsabb talajt érjünk el természetes úton

 A jövőben szeretnénk készíteni  Pajados, Nagy-Eged és Áfrika dűlőszelektált borokat is, hiszen eddigi tudásunk szerint ezekről a dűlőkről születtek az legelegánsabb borok.

A mostani Síkhegy az első házasítás, az első fecske, amiből csak 171 faláda készült, így előjegyzését május 31-ig tartjuk meg. Ezután kerül csak kereskedelmi fogalomba.

A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSÁT Március 16-tól KEZDJÜK MEG.

 

Élőjegyzet ár: 5900 Ft/palack 12 palack előjegyzése esetén.
Teljes vételár: 7900 Ft/palack

Érdeklődni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a 06 20 852 5002 telefonszámon.

 

Gál Tibor

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.