Nálunk járt a Junibor

 

juniborVasárnap és hétfőn Egerben jártak a Junibor tagjai, itt tartották éves közgyűlésüket. Azért is fontos számukra az esemény, mert idén ünnepelték 10. évfordulójukat és anno itt Egerben alakultak meg. A Gál Tibor Pincészetben pedig utoljára 5 éve jártak, amikor a Fúzió építése éppen csak elkezdődött.

A vasárnap kötetlen, barátkozós vacsorával telt, itt nálunk a Fúzióban. Tibor (Junibor elnök) nagy örömére egészen sokan el tudtak jönni erre a napra is és vendégül láthattuk őket. Finom ételek és az egri Juniborosok borai társaságában vázolták fel a következő nap megbeszélnivalóit.

Az ünneplés mellett két fontos döntés született, az egyik, hogy a Juniborosok közt köszönthetjük Rókusfalvy Palkót és Ruppert Mártont. Isten hozta a Juniborosok csapatában őket!

etelA gyűlés  legfontosabb mozzanata mégis talán az volt, hogy elindult az együtt gondolkodás, az első Junibor által generált eredetvédelmi rendszerről, melynek lényege, hogy minden borvidék megtalálja és meghatározza a rá legjellemzőbb borát. Ezzel segítve a fogyasztókat, turistákat, borral ismerkedőket, hogy a választásuk ne véletlenszerű, hanem tudatos legyen, feltehetőleg az adott borászat és borvidék legtipikusabb borát kóstolva.

Eger, 2018.12.05.

Gál- Kósa Gréta

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.